
مصاحبه با استارتاپ تیمی در الکامپ ۹۷ تهران – ربات تیمی
7 دقیقه برای خواندنباسلام، طبق قولی که قبلا داده بودیم قرار بود با تعدادی از استارتاپ های موفقی که در نمایشگاه الکامپ ۹۷ در تهران حضور داشتند مصاحبه کنیم.
مصاحبه اول ما با دوست عزیرمون آقای مهدی ظهیری هم بنیانگذار استارتاپ تیمی بود و سابقه آشنایی شخصی ما برمیگرده به زمانی که در فینوا (محیط کار اشتراکی) مشغول به کار بودیم و مهدی ظهیری هم در فینوا حضور داشت.
پیشنهاد میکنیم قسمت دوم مصاحبه های ما در الکامپ ۹۷ را با محمد مهدی باریده، هم بنیان گذار پیپینگ دنبال کنید.
خب آقای ظهیری! میشه یکم درباره استارتاپ تون تیمی برامون توضیح بدهید؟
تیمی در واقع یک ربات تلگرام است که اشخاص اطلاعات کاری خود را در آن ثبت میکنند. با توجه به اطلاعات آن ها پیشنهاد هایی بهشون داده خواهد شد تا چت کنند و برای خودشون تیم بسازند. فرقی نمیکنه که شما قصد پیدا کردن یک تیم قوی برای انجام کاری رو دارید و یا به دنبال عضو شدن در یک تیم دیگه برای همکاری هستید. ربات تیمی به شما برای رسیدن به هدفتون کمک میکنه.

چی شد که ایده تیمی به وجود آمد و چرا در تلگرام پیاده کردید؟
در شهر های مختلف از تهران گرفته تا کرمانشاه ایونت های زیاد برگزار میکردیم. مشکل ایونت هامون این بود که افرادی که رویداد اول را شرکت کردند ممکن بود برای رویداد دوم شرکت نکنند یا بالعکس. پس برای رویداد تدنت یک ربات تلگرامی ساختیم تا افرادی که قسمت اول رویداد را شرکت میکنند بتوانند با شرکت کننده های قسمت های بعدی ارتباط برقرار کنند.
ایونتهای دیگری آمد و دیدیم که موقع ساخت ربات به جایی رسیده که افرادی توی ایونت ها بودند را به هم معرفی کنه. پس به این نتیجه رسیدیم تدنت را تغییر نام بدهیم و تیمی رو ساختیم. تیمی با شعار تیم خودت را بساز در چندین ایونت مختلف مورد استفاده قرار گرفت بعد از مدتی دیدیم با وجود اینکه تبلیغ زیادی برایش نکرده ایم از تیمی به عنوان یک منبع برای ایجاد تیم در گروه های مختلف استفاده میشود.
من خودم زمانی که ربات نبض ارز رو می نوشتم، بیشتر تمرکزم روی کدزدن ربات بود و نیازمند به دیجیتال مارکتر بودم. یک روز به ربات تیمی گفتم که یک دیجیتال مارکتر میخواهم و چند نفر از آواتک و چند جای خوب دیگه به من معرفی کرد که بسیار در کارشون خبره بودند.
در آینده چه برنامه ای برای تیمی دارید؟
بعد از چند ایونت متوجه شدیم افرادی که از این ربات استفاده میکردند بدون این که ما خبر داشته باشیم به کوه میرفتند! و حتی در ذهن ما بود که قابلیتی به ربات اضافه کنیم که بچه ها بتوانند آخر هفته ها اگه جایی میروند با هم هماهنگ باشند. ما میخواهیم کاری کنیم که تیم سازی در تمام حوزهها باشد، میخوای کوه بری، سفر و یا هرجای دیگر میخواهی گروهی تشکیل بدی بتوانی از تیمی استفاده کنی.
در واقع میتوانم بگم ما میخواهیم از تیمی یک شبکه اجتماعی بسازیم!
تیمتون رو معرفی کنید؟ چند نفر هستید درحال حاضر؟
۴ نفریم. ۱ نفر از تهران و ۳ نفر دیگر از همدان البته سرمایه گذار هم نداریم. با توجه به مشورت هایی که از استارت آپ های بزرگ تر گرفته ایم هزینه خیلی مهمه و برای کاهش هزینه خواستیم که تیم فنی در همدان بماند. ما پتانسیل افزایش عضو را داریم اما نیاز به سرمایهگذار هست. به همین خاطر تیممون رو گسترش نمیدهیم.

چه تعداد کاربر دارید؟
در حال حاضر بیشتر از ۷۱۰۰ نفر در تیمی فعالیت دارند، آمار دقیقشو به خاطر ندارم ولی در سایتمون است.
۳۵۰۰ کاربر ارتباط گرفته اند، ۵۸۰ نفر به دنبال هم تیمی اند و نزدیک به ۸۰۰ پروژه ثبت شده است ما نمیدانستیم که در خیلی از شهرهای دیگر هم، تیمی رو میشناسند. یک بار که من به تهران آمده بودم خواستم تیمی رو برای یک نفر توضیح بدهم که خیلی یهویی به من شیوه کار با ربات را توضیح داد و من خیلی خوشحال شدم.
برنامه دارید که جدا از ربات تلگرام، تیمی رو در پلتفرم دیگری هم پیاده کنید؟
بله، میخواستیم نقطه ای رو مشخص کنیم که به تعداد کاربر حداقلی برسیم و بعد از آن مدل درآمدی را معرفی کنیم و در پلتفرم های دیگری هم کار را ادامه بدهیم.
در نظرسنجی که بعد از فیلتر شدن تلگرام داشتیم نزدیک به ۱۵۰ نفر شرکت کردند و اکثرا با نرم افزار موافقت کردند؛ ما هم به نظر کاربرانمون احترام میگذاریم.
اما نکته جالب درباره تیمی اینه که با وجود فیلتر تلگرام، آمارهای ما نشون میداد که ربات داره کار میکند.
بزرگ ترین چالش پیش روی تیمی چیه؟
به نظر من بزرگ ترین چالش برای ما مدل درآمدی مان است. اکثر استارت آپ ها قبل از این که دیتای بزرگی داشته باشند مدل درآمدی ارائه میدهند. اما ما در تیمی کاربران زیادی داریم. در این شرایط ریسک کردن خیلی سخت است، اگر ۳۰ کاربر داشته باشیم میتوانیم مدل های درآمدی را راحت تر امتحان کنیم ولی با وجود ۴۰۰۰ کاربر کار ما واقعا سخت میشود. وقتی بتوانیم از بزرگترین چالشمون با موفقیت عبور کنیم، سرمایه گذار هم خواهیم داشت.
یکی از مشکلات بزرگی که در ایران هست سرمایه گذاران هستند که به سوی استارتاپ هایی میروند که در حوزه خدماتی فعالیت می کنند و توجهی به استارتاپ های دیگر نمیکنند.
+ البته نیاز به فرهنگ سازی هم داره که متاسفانه در کشور ما هنوز جا نیافتاده
تشکر میکنم از دوست خوبم مهدی ظهیری هم بنیانگذار استارتاپ تیمی بابت وقتی که برای مصاحبه با اوکستیم گذاشتند.
ممنون از شما دوست عزیز